Wat is belangrijk in jouw werk?

Leven en werken is net een pizza: je bent nergens zonder een degelijke bodem. De saus geeft de smaak. De toppings zorgen dat het echt interessant wordt. En de kaas? Die geeft waarde in jouw leven!

Welke ingrediënten heeft jouw pizza? Hou jij van een dikke bodem, salami en veel kaas. Of bak zelf, met volkoren speltmeel, rode bieten en walnoten. Zo is het ook bij jouw WerkPizza, misschien bestaat jouw bodem uit een goede werksfeer met leuke collega’s. Maar wat zijn hiervan de ingrediënten? Heeft een leuke collega voor jou Jiskefet humor of is een leuke collega een gedreven vakgenoot. Jouw unieke WerkPizza helpt bij het vinden van jouw betere baan.

De bodem zijn jouw talenten

Zonder bodem heb jij geen pizza. Vertaald naar jouw werk is de bodem de metafoor voor jouw talenten. Werk is eenvoudiger wanneer jij er talent voor hebt. Vaak zien mensen hun talenten over het hoofd, omdat het zo logisch is of zo gemakkelijk gaat. Leg jij bijvoorbeeld eenvoudig contacten of zie jij potentiële problemen al voor de start van een project? Én wat betekent dit talent voor jou? En hoe gebruik jij het in jouw werk?

De saus geeft jouw werkplezier

De saus is essentieel omdat deze de basissmaak is van jouw pizza. In deze metafoor staat de saus symbool voor jouw energie. Waar krijg jij energie van en wat kost energie. Waar de bodem en saus samen komen sta jij in jouw kracht. Krijg jij bijvoorbeeld energie van zingen én ben jij geboren met gouden stembanden? Dan heb jij een voorsprong op anderen. Maar mis jij het talent? Dan moet jij harder of slimmer werken om goed te worden.

De toppings geven variatie aan je werk

De toppings zijn de extra’s, veel toppings betekent meer mogelijkheden en variatie. Je kan van een quattro stagioni houden én van een pizza Napoletana. Maar alle toppings op één pizza is té veel van het goeie. In onze metafoor staan de toppings symbool voor jouw verschillende interesses, wensen en kennis. Wat maakt jouw werk extra leuk en belangrijk?

De kaas geeft extra waarde

Kaas is een voedingsmiddel gemaakt van melk, simpeler kan het bijna niet. En toch zijn er ongelooflijk veel verschillende soorten kaas, van de Mozzarella tot Pule. De kaas op jouw pizza geeft jouw waarde. Waarvoor sta jij extra vroeg op, trotseer jij weer en wind. Welk probleem wil jij oplossen of welke mensen wil jij helpen.

Waar de bodem en de saus in jouw leven waarschijnlijk weinig veranderen is de kaas een ander verhaal. Wat belangrijk voor jou is, veranderd per levensfase.

De ansjovis wil jij vermijden

Smaken verschillen. Als er op Nicole’s pizza één ansjovis* zit, is de pizza verpest. Denk eens goed na over jouw ansjovis: wat is voor jou de grootste afknapper op het werk? Misschien is het een micro-managende baas, of een reisafstand van meer dan een uur. Helder hebben wat jij wel wilt én weten wat jij absoluut niet wilt is belangrijk.

*Vul hier in wat volgens jou nooit op een pizza hoort.

Met de WerkPizza kan jij op een snelle en speelse manier jouw wensen en ambitie onder de loep nemen. Wil jij sparren over jouw WerkPizza of hulp bij het samenstellen? Onze adviseur Nicole gebruikt de WerkPizza tijdens haar loopbaangesprekken en coaching. Ze heeft deze metafoor gemaakt, zodat het voor jou gemakkelijker is jouw werk te analyseren. Wat is jouw betere baan en welke ingrediënten heb jij hiervoor nodig? Met een helder doel voor ogen, is het makkelijker de weg te vinden. Eet smakelijk!

wat is

jouw vraag?

Zoek jij een nieuwe baan of heb jij interesse in een coaching traject via NB2N? Stuur via het formulier een bericht aan Nicole en zij neemt persoonlijk contact op.

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.