Over NB2N

Dennis Lei

Wat is het belangrijkste in je functie Toezichthouder Speelvoorzieningen?

Veiligheid van speelvoorzieningen staat altijd voorop. Bij alle taken in het werk– van voorbereiding, toezicht bij de aanleg tot oplevering– kijk ik eerst naar de veiligheid.

Wat is jouw bijdrage aan een veilige speelvoorziening?

Ik denk én werk graag mee vanaf het ontwerp tot het beheer. Inmiddels heb ik 10 jaar ervaring en het certificaat van Stichting Veilig Spelen (SVS**) gehaald. Meedenken met betrokkenen en ontwerpers vind ik belangrijk. Vaak zie ik net andere problemen en oplossingen. Tijdens de aanleg zie ik toe op veilig werken. Na aanleg inspecteer ik de speelvoorzieningen.

Hoe word je ‘wipkippen-expert’?

Zover ik weet is er geen 4-jarige opleiding ‘Speelvoorzieningen’. Tijdens mijn werk en middels cursussen heb ik het vak geleerd. Zelf startte ik in de administratie speelvoorzieningen. Al snel deed ik de inkoop, werkvoorbereiding, planning en uitvoering. Ik wilde ook buiten ervaring opdoen en de jongens buiten leren kennen. Daarom ben ik in de aanleg mee gaan helpen. Ik hou van afwisselend werk waarbij vakkennis, regelgeving én sociaal contact belangrijk zijn. Dat komt allemaal samen in deze functie.

Wist je altijd al dat je de specialisatie Spelen wilde?

Ik ben toevallig dit vakgebied ingerold. Spelenderwijs ontdekte ik dat ‘Spelen’ veelomvattend is. Het is een ontzettend leuke branche om in te werken. Zou ik als starter opnieuw de keus moeten maken, koos ik zeker voor dit vakgebied. Ik hoop er nog lang mee door te gaan.

Gaat je kennis en ervaring nog verder dan Spelen?

Ik heb een brede ervaring in de civiele techniek. Van projectleiding, calculatie tot aanbestedingen. Naast speelvoorzieningen heb ik bijvoorbeeld ervaring met bruggen, baggerwerkzaamheden, grond- en straatwerk. Zelfs richting groen heb ik de nodige kennis. Dus naast mijn specialisatie Spelen, weet ik veel over de integrale openbare ruimte.

Wat is voor jou persoonlijk het belangrijkste in je werk?

Het is een cliché, maar dat zijn toch leuke collega's en gezelligheid op de werkvloer. Afwisseling tussen administratief werk en buiten onderweg zijn, is daarnaast belangrijk. Dat ik mijn planning zelf maak is nog een pluspunt. Zo doe ik op een regenachtige dag de administratie en bij ‘technisch weer’ ga ik naar buiten.

Dennis Lei 600x600

Toezichthouder en adviseur Speelvoorzieningen

Speeltoestellen-expert

  • Advies
  • Samenwerken
  • Openbare ruimte
  • Organisatieontwikkeling
  • Zelfsturing