Reena Hovinga

Reena Hovinga is junior toezichtouder. Daarnaast studeert ze Tuin- en Landschapsinrichting.

Wat is jouw rol binnen NB2N?

Ik heb een studentenbaan bij NB2N en ik help bij het inventariseren van de buitenruimte. Maar als er meer werk is, bijvoorbeeld op kantoor, dan vind ik het ook leuk om daaraan mee te werken.

Kun je ons iets vertellen over je studiekeuze en je passie de buitenruimte?

Zeker! Ik studeer Tuin- en Landschapsinrichting aan Hogeschool Van Hall Larenstein. Mijn interesse in dit veld komt voort uit mijn liefde voor de natuur en de buitenruimte. Ik ben gefascineerd door hoe techniek en ontwerp samen kunnen komen om functionele en mooie buitenruimtes te creëren.

Daarom overweeg ik me te specialiseren in zowel de technische aspecten als het ontwerp binnen mijn studie.

Wat voor werkervaring heb je al opgedaan tijdens je studie?

Ik help bij het ontwerp- en adviesbureau Groen Unlimited. Hier werk ik één dag per week mee aan het maken van ontwerpen en beplantingsplannen. Deze ervaring, samen met de werkzaamheden bij NB2N, helpt mij de theorie die ik leer toe te passen in projecten.

Je zei dat je een buitenmens bent. Hoe combineer je dit met je werk en studie?

Ik probeer altijd mijn tijd zo in te delen dat ik zowel binnen als buiten kan zijn. Buitenwerk, zoals inventariseren, is iets waar ik echt van geniet omdat het me toestaat actief te zijn en tegelijkertijd betrokken te blijven bij mijn vakgebied. Maar ik vind het ook belangrijk om de tijd te nemen om plannen zorgvuldig uit te werken.

Wat moeten mensen weten die met jou gaan samenwerken?

Dat ik een voorstander ben van directe communicatie. Ik geloof dat open en heldere communicatie leidt tot betere resultaten in elk project. Daarnaast ben ik iemand die zich gemakkelijk aanpast en graag leert van de mensen om me heen. Mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme maken mij een gedreven teamlid.

Buiten je studie en werk, waar haal je plezier uit?

Ik speel al meer dan twaalf jaar cello, vaak in een ensemble of orkest. Ook ben ik graag creatief bezig met haken, bakken en knutselen. Deze activiteiten helpen me te ontspannen en mijn creativiteit op andere manieren te uiten.

Ten slotte, waar zie je jezelf in de toekomst binnen dit veld?

Ik hoop mijn kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik aan projecten werken waarin ik mijn passie voor ontwerp en techniek kan combineren. Ik kijk ernaar uit om te blijven leren en groeien binnen dit prachtige vakgebied.

Reena Hovinga

Toezichthouder

Buiten zijn én leren!

Ik heb ervaring met

  • Groentechniek
  • Inventariseren
  • Openbare Ruimte
  • Samenwerken
  • Toezicht