Over NB2N

Ronnie Niesink

Waarom zijn uitdagende projecten belangrijk voor jou?

Gezondheid en veiligheid van de medewerkers staat voorop. En gezonde mensen zoeken uitdagingen, ook in het werk. Daarom zijn uitdagende projecten belangrijk. Wij zorgen voor gunstige randvoorwaarden. Hierdoor houden onze NB2N’ers de focus op projecten.

Waarom zet jij de medewerkers op één?

Door de autonomie en veiligheid die onze mensen krijgen, zetten zich 100% in voor een project. Zo leveren wij meerwaarde voor de samenwerkende organisaties. NB2N’ers zijn als mens zichzelf en dragen volop bij aan de organisatie.

Hoe omschrijf jij jezelf als directeur?

Vaak hoor ik dat ik mij niet gedraag als 'directeur'. Dit zie ik als een compliment. Uiteraard draag ik de eindverantwoordelijkheid. Daarnaast ben ik onderdeel van het team. Zelf omschrijf ik mij als meewerkend directeur. Als zaken geregeld moeten worden, zorg ik daarvoor.

Wat bedoel jij met een 'meewerkend directeur'?

Als het nodig is werk ik mee met mijn mensen. Een tijd geleden was er veel tekenwerk bij een van de projecten. De deadline kwam al dichtbij. Toen ben ik zelf gaan tekenen, zodat alles volgens afspraak af was. Ik ben ooit als tekenaar begonnen, dus na wat oefenen, zat ik er weer helemaal in.

 

In de beginjaren van NB2N werkte ik fysiek buiten mee, nu we groter zijn, is dat niet meer nodig.

Wat is jouw belangrijkste taak bij NB2N?

Dat is veiligheid bieden voor de medewerkers. Veiligheid van werk en ontwikkeling. Dit is onze manier van werken. Door deze veilige omgeving, doen mijn medewerkers wat het best is voor een project. Hierdoor dragen wij bij aan een betere leefomgeving. Door telkens kwaliteit op te leveren, hoop ik nieuwe mensen en opdrachtgevers te verwelkomen.

Hoe ben jij doorgegroeid naar directeur?

Na mijn studie MBCS, toen nog 't Vanck, werkte ik in de praktijk. Ik heb bos- en natuurbeheer en land water en milieu gedaan, dus ik was breed inzetbaar. Ik heb alle kansen gepakt die mij gegeven werden. Van opleidingen zoals managementwetenschappen tot het voorzitterschap van de VvA.

Door deze werkhouding kreeg ik naast veel werkervaring ook ervaring met verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Uiteindelijk startte ik in 2011 met NB2N. Ik zag de kans mijn ideeën over projectmatig werken en personeelsbeleid in de praktijk te brengen. Ik ben trots op de NB2N’ers en de projecten die wij realiseren.

Ronnie Niesink directeur NB2N

Directeur

Ik wil bijdragen aan een betere leefomgeving

  • Civiel techniek
  • Cultuurtechniek
  • Groentechniek
  • Samenwerken
  • Openbare ruimte
  • Zelfsturing