werken in de buitenruimte

Wil je werken in de buitenruimte?

Ben je geïnteresseerd in een toekomst waarin je actief bijdraagt aan de vormgeving en verbetering van onze buitenruimte? Of je nu studeert aan Hogeschool Van Hall Larenstein, HAS Den Bosch, of een andere gerenommeerde onderwijsinstelling met een focus op buitenruimte, er zijn heel veel mogelijkheden.

Diverse studierichtingen, één doel

  • Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL): Hier leer je alles over duurzaamheid en milieubeheer. Van bos- en natuurbeheer tot watermanagement, HVHL biedt een breed scala aan studies gericht op de toekomst van onze planeet.
  • HAS Den Bosch: Bekend om zijn innovatieve benadering in de agrarische sector en voedselproductie. Hier kun je je specialiseren in alles van tuinbouw en akkerbouw tot landschapsontwerp en natuurbeheer.
  • Andere hogescholen: In heel Nederland zijn er verschillende instellingen die opleidingen bieden in landschapsarchitectuur, civiele techniek, stedenbouw en meer.

Carrièrekansen in de buitenruimte

Innovatie

Werk aan duurzame projecten die bijdragen aan een gezondere wereld.

Ontwerp

Ontwerp buitenruimtes die zowel esthetisch als functioneel zijn.

Milieubeheer

Zorg voor een balans tussen menselijke activiteiten en natuurbehoud.

Zet vandaag de eerste stap

Wil je meer weten over wat een toekomst in de buitenruimte voor jou kan betekenen? Verken de mogelijkheden en ontdek hoe jouw passie een impact kan maken!

Blijf op de hoogte!

Volg onze deskundigen op LinkedIn en Instagram voor updates en inzichten in onze projecten. Laat je inspireren door onze aanpak en realisaties.

Dit zeggen onze collega's over hun opleiding

Rosa over Hogeschool Van Hall Larenstein, tuin- en landschapsinrichting

“Larenstein in Velp is een hele persoonlijke opleiding. Docenten en studenten kennen je bij naam. De opleiding Tuin- en Landschapsinrichting is inhoudelijk sterk. De werkdruk was wel hoog.”

Marco over Hogeschool Inholland Alkmaar, civiele techniek

"Civiele techniek in Alkmaar is één klas per jaargang. Je kiest dus geen richting zoals bij andere civiele opleidingen. Hierdoor ben je breed geschoold en is veel mogelijk, zoals het organiseren van werkbezoeken. Je leert zowel praktijk als de bijhorende theorie, van  landmeten tot asfalt onderzoeken. Geen enkele technische opleiding is makkelijk, bij de civiele techniek help je elkaar."

Ralf over zijn opleiding ecologie bij Hogeschool Van Hall Larenstein

"Toegepaste biologie is een sociale opleiding. Je krijgt veel excursies en les over de praktijk. Ik ben naast de opleiding actief geweest in de studentenvereniging. "

ontdek de

mogelijkheden!

Nicole Behnke bij de open dag op Larenstein over werken in de buitenruimte na je studie.

Belangrijke informatie voor ouders

Je kind staat op het punt om een belangrijke beslissingen te nemen over de toekomst.

Studies in de buitenruimte bieden naast een solide basis, maar ook praktische vaardigheden en een carrièrepad dat bijdraagt aan een duurzamere wereld.