De veelzijdige inzet van Ralf

Ralf combineert de functie van toezichthouder én ecoloog. Hierdoor houdt hij toezicht op de paden en de padden. Een veelzijdige inzet die voordelen heeft.

Wie is Ralf en wat doet hij?

Ralf is een veelzijdige kracht met een missie: hij combineert de functies van toezichthouder en ecoloog. Hierdoor kan hij de ecologische waarde beschermen en de bouwwerkzaamheden in overeenstemming met de regelgeving begeleiden.

Aan de slag in het park

Momenteel is Ralf betrokken bij de aanleg van een gevarieerd park. Waar vorig jaar nog weiland was, is er eind dit jaar een nieuw park. Hij is regelmatig voor het toezicht in het gebied. De werkzaamheden variëren van grondwerk en groenvoorzieningen tot en met de bouw van een brug.

Ecoloog in actie

Als ecoloog controleert Ralf de naleving van het ecologisch werkprotocol. Hij ziet toe op de naleving van alle regels en voorschriften voor beschermde diersoorten.

Padden in het gebied

Bij dit project waren aanwijzingen dat de rugstreeppad aanwezig was. Ralf ontdekte zeven van deze bijzondere padden tijdens zijn inspectie binnen het paddenscherm. Door zijn oplettendheid werden ze veilig verplaatst voor de werkzaamheden.

Het paddenscherm rondom het projectgebied waar de aanleg van het park bezig is.
Het paddenscherm rondom het projectgebied waar de aanleg van het park bezig is.

Intensief toezicht

De directievoerder stelde de start van de werkzaamheden een week uit. Ralf controleerde dagelijks het gebied op de aanwezigheid van rugstreeppadden. Gelukkig vond hij geen padden meer, waardoor de werkzaamheden verder konden.

Doorwerken tijdens de bouwvak

Terwijl anderen genoten van hun welverdiende vakantie tijdens de bouwvak, werkte Ralf onvermoeibaar door. Zijn doel, het gebied paddenvrij houden, zodat de aanleg na de bouwvak direct verder ging.

Bewust werken

Functies combineren én bewust bouwen, dat gaat prima samen. Wil jij meer informatie hoe? Stel je vraag hieronder!

wat is

jouw vraag?

Voer a.u.b. uw naam in
Voer alstublieft een geldig telefoonnummer in.
Vul alstublieft een bericht in.

Stel jij je vraag liever telefonisch? Maak een belafspraak.